Joanna Cruz Canela

La meva trajectoria

Sóc la Joanna Cruz Canela, treballo d’educadora infantil i visc en un poble de la comarca del Segrià. Vaig començar a escriure quan tenia setze anys, però com no sabia com podia publicar-les, aquelles històries mai van veure la llum.

Al 2010, escoltant un programa de ràdio, vaig descobrir una pàgina web, des d’on podies auto publicar-te, i al juny d’aquell mateix any, ho vaig fer amb la novel.la Aina”, una història d’amor impossible. A partir de llavors, vaig aprofitar per realitzar diferents cursos, tant de narrativa, com de novel·la que van ampliar la meva visió sobre com escriure relats i històries.

Al 2014, vaig acabar d’escriure el meu següent llibre,Records d’amistat”, auto publicat a la mateixa pàgina web. La història narra els records d’adolescència de la Gemma i com aquests l’estan afectant quinze anys després en el seu dia a dia.

Al 2017, vaig editar Temptacions”, la segona part de la novel·la anterior, narrada a través d’un altre personatge, el Lluc.

Al gener de 2019 l’editorial Ediciones Hades em van publicar la novel·la Jo sóc la Paula Mayench”, una preqüela de les anteriors novel·les.

Aquests tres llibres: “Records d’amistat”, “Temptacions” i “Jo sóc la Paula Mayench” formen part d’una trilogia calidoscòpica que explica com les històries poden tenir diferents versions i matisos segons el punt d’on et miris la vida i qui les explica.

Taller de creació literiari

Des de febrer de 2018, imparteixo un taller de creació literari al meu poble, juntament amb l’Athman M. Charles @athmanmcharles. https://athnecdotario.wordpress.com

Premis

A l’abril de 2016 vaig guanyar l’accèssit del concurs de Josep Carner amb el relat: Fulls en blanc.

A l’abril de 2018 vaig quedar finalista en un premi de relats del Consell Comarcal del Segrià amb el relat: Dissabte a la nit. Publicat al recull de relats Històries vives del Segrià.

Al març de 2019 vaig quedar finalista al premi d’Almacellenca de l’any en la categoria de cultura.

Almacellenca del any (2018)

Finalista «Almacellenca de l’any» 2018.

Promoció del premi «Almacellenca del any 2018»

Vols conèixem una mica més?

Consulta les noticies, events i altres activitats amb les que estic involucrada